Vlastivědná vycházka Rakovníkem po stopách Karla Buriana

V pátek 17. 7. si nenechte ujít vlastivědnou vycházku Rakovníkem po stopách světoznámého operního pěvce Karla Buriana. Vycházku připravila Městská knihovna Rakovník – Městské informační centrum Rakovník. Sraz je před informačním centrem na Husově náměstí. Vstupné je 50 Kč. Předprodej vstupenek v informačním centru.

Karel Burian se narodil v roce 1870 v Rousínově. V Rakovníku prožil část svého dětství a seznámil se zde s profesorem a historikem Zikmundem Wintrem, který pak výrazně zasáhl do jeho životních osudů. V Rakovníku měl Burian i mnoho přátel, často sem zajížděl zvláště po roce 1907, kdy si v blízkých Senomatech pořídil chmelařský statek. V Rakovníku je i pohřben.

Při vycházce se dozvíte i nemálo zajímavého o dalších pěvcích a pěvkyních, kteří měli blízko k Rakovníku, uslyšíte i ukázky z Burianových pamětí, věnovaných Rakovníku, řeč bude i o dalších slavných Burianových rakovnických současnících, violistovi Jiřím Heroldovi nebo spisovateli Jaroslavu Mariovi.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *