Kněževeská knihovna slaví

Nenechte si ujít v sobotu 12. září 2020 slavnostní odpoledne k 150. výročí založení veřejné knihovny v Kněževsi. Oslava se bude konat od 14 hodin na dvoře historického kněževeského hostince Na Václaváku. Na programu jsou jiné dvě výstavy (o historii knihovny a výstava nových naučných panelů pro kněževeské náměstí), loutkové divadlo, koncert rakovnického dixielandu Brass Band a také vlastivědná vycházka „Literární Kněževes“, při které budu vyprávět o kněževeských autorech a literárních zajímavostech a předčítat literární ukázky.

Vycházka začne v 15.45, povede po kněževeském náměstí a potrvá přibližně 90 minut. V literárních ukázkách zavítáme společně se spisovatelem Josefem Štolbou mezi obávané cařihradské hasiče, cestopisná črt zdeslavského autora Aloise Fietze nás přenese do Kněževsi v roce 1908, chybět nebudou ukázky z poezie kněževeského Václava Hornofa, uslyšíte i úryvek z vyprávění jednoho samotářského kněževeského chlapce, jemuž zachránily život knihy, dozvíte se, jak vznikla jedna kněževeská pověst a čeká vás i jedna soudnička o kruté pomstě odmítnuté milenky.

Sraz účastníků vycházky je v 15.45 před hostincem Na Václaváku.

Podrobný program oslav najdete na připojeném letáku.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *